1942 (Leven in bezet Nederland) (Dutch Edition) by Erik Schumacher PDF

By Erik Schumacher

In januari 1942 wordt Nederlands-Indië bezet door Japan. Het is een nieuwe teleurstelling en schok voor de Nederlandse bevolking. In diezelfde maand worden op de Wannsee-conferentie concrete plannen uitgewerkt om de Europese Joden massaal te vermoorden en in juli beginnen de eerste massadeportaties. Ook verhardt de economische exploitatie van het bezette Nederland, de arbeidsinzet raakt ieder gezin. 

1942 is het derde deel van een zesdelige serie over Nederland in de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan voor het dagelijks leven. De serie wordt gerealiseerd in samenwerking met het NIOD, Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies.

Erik Schumacher (1983) is journalist en historicus. Hij schreef voor various kranten en tijdschriften. In 2016 verscheen zijn boek Mau en Gerty - Een Joodse liefdesgeschiedenis tussen volksverhuizingen en wereldoorlogen.

Show description

Read or Download 1942 (Leven in bezet Nederland) (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Ziek van gezondheid (Dutch Edition) by Ignaas Devisch PDF

Medicijnen zijn er om ziektes te bestrijden. Betekent de vaststelling dat we met zn allen meer medicijnen nemen dan dat we vaker ziek zijn? En ook het aantal mogelijke `ziektes of stoornissen neemt sterk toe. Dat stemt tot ongerustheid, wish in onze wereld is gezondheid de norm. Om normaal te zijn moet je gezond zijn en streven naar verbetering.

Beatrice Meier,Annemarie Vlaming's Nooit meer alleen (Dutch Edition) PDF

Vijf kennissen hebben geen zin meer om alleen te wonen en richten met elkaar een woongroep op. Philip used to be tot zijn pensioen ruim dertig jaar arts in Afrika, zijn oude studievriend Harry zit nog altijd op de taxi, Ricarda heeft problemen met haar volwassen dochter, Uschi verkoopt worst en tegeltjeswijsheden en Eckart heeft de grafsteen van zijn vrouw meegebracht.

Download e-book for kindle: Zieken(t)huis (Dutch Edition) by Marleen Dondeyne

Waar moet je op letten wanneer je je zieke buurman een bezoek brengt in het ziekenhuis? Welk cadeau kies je voor hem uit? Mogen de kinderen wel mee op bezoek? Zelfs op een palliatieve eenheid? Je collega zit in een rolstoel, maar jullie willen toch samen een leuke uitstap maken. Hoe pak je dat aan? Hoe maak je thuis een ziekenkamer klaar?

Additional info for 1942 (Leven in bezet Nederland) (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

1942 (Leven in bezet Nederland) (Dutch Edition) by Erik Schumacher


by Jason
4.1

Rated 4.04 of 5 – based on 11 votes